MENÜ

BUNDÁS PAJTÁS
"Az ön kedvence a mi szívügyünk!"

A kutyák helyes táplálása

 

1. Kölyökkorban

ehes_kolykok.jpg

 

Ha kölyökkutya kerül a családba , a legnagyobb problémát az szokta jelenteni, hogy mit adjon az új gazda a kiskutyának enni?

Szerencsés esetben, egy felelős, gondos tenyésztőtől , gazdától vásárolják a kölyköt és a hasznos tanácsok mellett olyan kutyaeledelt is kapnak ajándékba, melyet addig evett. Vagy legalább némi felvilágosítást , akkor az már megoldja problémát. Minden esetben kérdezzük meg , hogy újdonsült családtagunk , eddig mivel táplálkozott!

 

 

Nagyon fontos azonban, hogy az ember és kedvenc állatai között kialakult bensőséges kapcsolatot gazdagítsuk, meghosszabbítsuk, és a lehető legjobbat adjuk neki!

 

A megfelelő eledel tartalmazza mindazon vitaminokat, ásványi anyagokat, nyomelemeket, melyekre a kutyának szüksége van, illetve könnyen emészthető és ízletes legyen!

Ezt a teljes értékű, prémium minőségű kutyaeledelek etetésével tudjuk biztosítani. Mit kell tartalmaznia egy minőségi kölyökkutya eledelnek?

 

 • Kitűnő minőségű fehérjét, mely támogatja az egészséges növekedést és az erős izomzat kialakulását.

 • Ásványi anyagokat, közöttük megnövelt mennyiségű kalciumot, mely biztosítja a növekedés és fejlődés optimális egyensúlyát, erősíti a fogak és csontok kialakítását.

 • Természetes rostokat, melyek elősegítik a szilárd állagú bélsár ürítését.

 • DHA omega-3 zsírsavat, mely megnövelt mennyiségben a retina optimális fejlődésének elősegítésével javítja a látást, támogatja az agy fejlődését, ezáltal a kölyökkutyák könnyebben taníthatóak lesznek.

 • A magas esszenciális zsírsavak szintje segít egészségesen tartani a bőrt és szőrzetet.

 • Egyedülálló antioxidáns formula csökkenti az oxidatív sejtkárosodást, elősegíti a növekedést és serkenti az immunrendszert.

 • Otthon készült ételek
  Ezek azok a táplálékok, amelyet otthon készíthetünk el rizsből, húsból, zöldségekből. A nagy hátrányuk az, hogy megfelelő elkészítésük nagyon drága és sok munkára van hozzá szükség, valamint nagyon nehéz beállítani a megfelelő mennyiségű és minőségű fehérjét, zsírt, rostot, cukrot, vitamint...

 

Amennyiben az új otthonba kerüléskor nem eszik azonnal a kiskutya, ne ijedjünk meg!

Ha jókedvűen játszik, iszik és nem lázas, gyakran előforduló probléma ez. Az alomtestvérek hiánya, a környezetváltozás kis hasmenést is tud okozni és étvágytalanságot.

kutyuani2.gif

Folyadék:

 

A kölyökkutyának csak vizet adjon inni. De gondoskodjon arról, hogy mindig legyen elegendő friss víz a kutyus előtt , könnyen hozzáférhető helyen!

 

Nem kell tejet innia, de ha mégis szeretnénk adni neki, úgy kizárólag laktóz mentes, kifejezetten kutyáknak készült tejporból állítsa elő azt!

ETETÉSI TANÁCSOK:

 

Ne hagyja a tápot a kiskutya előtt! Mivel így a kölyök nem tudja szabályozni az étkezéseket, és ez elhízáshoz, táplálkozási rendellenességekhez , válogatáshoz vezethet.

Ha letelt 30 perc, vegye el előle a maradékot, amelyet nem sikerült megennie ennyi idő alatt. A következő étkezéskor friss eledelt adjon neki.

 

Minden esetben a saját étkezésünk után etessük meg a kölyökkutyát, hogy tudassuk vele , mi és a családunk vagyunk a dominánsak. Ne hagyjuk , hogy kuncsorogjon az asztalunknál!

 

 

Szoktassa hozzá a napi rendszerességhez a táplálással is.

 • 0-3 hónapos korban = napi 4 étkezés

 • 3-6 hónapos korban=napi 3 étkezés

 • 6 hónapos kor után =napi 2 étkezés

A zsákon és vásárlói tájékoztató füzeteken feltüntetett napi etetési mennyiséget tartsa be!


Amennyiben szeretné "változatossá" tenni az étrendet, úgy válasszon más hús alapú száraz eledelt a kölyöknek (pl. bárányhúsost), vagy kifejezetten kölyökkutyáknak készült konzervből adjunk keveset a táphoz.

 

A növekedési periódus a kutya életének legmeghatározóbb szakasza. Ilyenkor alakul ki a kutya karaktere, valamint a nagysága, a formája és arányos külseje. A jó fejlődéshez szükség van a megfelelő táplálkozásra, amely a kölyöknek minden tekintetben megfelel.

 

 

A  Bundás Pajtás ajánlata:
Kölyök kutyakonzerv -Bono junior: 230ft/db/ 400g
Kölyök kutya táp -Dolfi junior bárányhúsos 370ft/kg-2700ft/10kg-os zsák!
Kölyök kutya szalámi 500g 168ft/db
Canitab puppi multivitamin 380ft/doboz
Játékok 180ft-tól
Kölyöknyakörvek , hámok , pórázok , flexik 300ft-tól
Szuper premium kategóriás tápok zsákosan/ Royal canin, Acana , Choccopee.../ TENYÉSZTŐI ÁRON!!!

 

Akciós Dolfi junior! 3700ft helyett 2700ft/zsák!!!BÁRÁYHÚSOS

 

Hírek

 • Fórum
  2010-01-18 06:51:20

  Fórum lehetőség! Kattints a kezdőoldal alján található linkre é beszélgess , kérdezz! Nyithatsz új témákat is! Szeretettel várunk!

Szavazás

Milyen háziállatod van?
macska
kutya
rágcsáló
díszmadár
hüllő
díszhal
egyéb
Asztali nézet